Γιόγκα για όλους

Γιόγκα για την υγεία μας!

Η γιόγκα, μια αρχαία τέχνη με ιστορία χιλιάδων ετών, είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα και αγαπητά συστήματα εκγύμνασης, με εκατομμύρια φανατικούς οπαδούς σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αν και στην αρχή πολλοί ήταν αυτοί που αντιμετώπισαν με σκεπτικισμό την πρακτική και την αποτελεσματικότητά της, σήμερα ο σημαντικός ρόλος που μπορεί να παίξει στη σωματική, νοητική και ψυχική μας υγεία είναι επιστημονικά τεκμηριωμένος. Πολλές έρευνες υποστηρίζουν τα οφέλη της και αρκετές εταιρείες, νοσοκομεία, μαιευτήρια, κέντρα αποκατάστασης τη συμπεριλαμβάνουν στα προγράμματα υγείας και ευεξίας τους.

Τα οφέλη της γιόγκα από την καθημερινή εφαρμογή της,  είναι πολλά , το έχει δείξει όχι μόνο το μεγάλο παρελθόν της αλλά και τα επιστημονικά δεδομένα  και αφορούν τόσο στο σώμα όσο στο νου και την ψυχή. Πρόκειται για μια ολιστική μέθοδο άσκησης, που μπορεί –μεταξύ άλλων- να δυναμώσει το σώμα, να βελτιώσει την ευλυγισία, να ανακουφίσει από τον πόνο στον αυχένα, τη μέση και την πλάτη και να περιορίσει τις πιθανότητες τραυματισμού.

Πρόκειται για μια πανάρχαια τέχνη που μπορεί να ενισχύσει την ικανότητα συγκέντρωσης, να καταπολεμήσει τη νοητική κόπωση, να συμβάλλει στον έλεγχο του άγχους και της καθημερινής έντασης, να τονώσει την αυτοπεποίθηση, να βελτιώσει τη διάθεση και να βοηθήσει στην καλλιέργεια της ομαδικότητα και της σύμπνοιας. Δεν υπάρχει πτυχή της ανθρώπινης φύσης που να μην ακουμπά η γιόγκα.

Η πρακτική της περιλαμβάνει απλές αλλά και περίπλοκες ασκήσεις και στάσεις, τεχνικές αναπνοής και τεχνικές χαλάρωσης και διαλογισμού. Όλες αυτές οι πλευρές της έχουν ένα και μόνο σκοπό: να ηρεμήσουν το νου, να φέρουν σε ισορροπία το σώμα, να οδηγήσουν την ενέργειά μας σε εποικοδομητικά κανάλια και τελικά να μας βοηθήσουν να αποκτήσουμε υγεία, εσωτερική γαλήνη και ευτυχία, με άλλα λόγια όσα πραγματικά έχει ανάγκη ο καθένας από εμάς.

Γιόγκα για ΌΛΟΥΣ

Πολλοί είναι οι μύθοι γύρω από τη γιόγκα που κατά καιρούς ακούγονται. Ένας από τους πιο κοινούς είναι ότι ο ασκούμενος πρέπει να είναι μυημένος στη φιλοσοφία και την τεχνική της ή να έχει πρότερη επαφή με κάποιο είδος γυμναστικής, ώστε να μπορεί να παρακολουθήσει το μάθημα.

Η αλήθεια, όμως, είναι τελείως διαφορετική. Η γιόγκα θεωρείται ιδανικό είδος άσκησης για όλες τις κατηγορίες ανθρώπων, ανεξάρτητα από την ηλικία και το επίπεδο φυσικής κατάστασής τους. Μπορεί να προσαρμοστεί στις ιδιαίτερες ανάγκες και απαιτήσεις του κάθε ασκούμενου, αρκεί αυτός να έχει απευθυνθεί σε έναν πιστοποιημένο δάσκαλο.

Οι άσανες της γιόγκα δεν επιβαρύνουν τις αρθρώσεις και τους μυς, δεν καταπονούν το σώμα και μπορούν να εκτ­­­ελεστούν είτε έχουμε προηγούμενη εμπειρία είτε όχι. Τα μαθήματα μπορούν να τα παρακολουθήσουν άνδρες, γυναίκες στη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, γονείς μαζί με τα παιδιά τους, ζευγάρια, ηλικιωμένοι, καθώς και πολλές κατηγορίες ασθενών.

Κάθε πτυχή του μπορεί να έρθει στα μέτρα μας!

Διάρκεια – κόστος

Τα τμήματα μας όλα είναι ολιγομελή και τα μαθήματα διαρκούν  2 ώρες.

Το μάθημα περιλαμβάνει:

 • Διαλογισμό
 • Φιλοσοφία της γιόγκα
 • Σωματική εξάσκηση
 • Τεχνικές αναπνοής
 • Χαλάρωση

Κόστος: από 30€ τον μήνα

*Το πρώτο μάθημα γίνεται κατόπιν ραντεβού.

Πτυχές μαθημάτων

Στη διάρκεια του μαθήματος θα εντρυφήσετε σε:

 • Προκαταρκτικές ασκήσεις της γιόγκα
 • Στάσεις της γιόγκα
 • Τεχνικές χαλάρωσης
 • Οραματισμό
 • Τεχνικές αναπνοής
 • Διαλογισμό
 • Φιλοσοφία της γιόγκα
 • Διατροφή της γιόγκα
 • Ηθικές αρχές της γιόγκα
 • Σανσκριτική ορολογία
Πρόγραμμα

Γενικό

ΔΕΥΤΕΡΑ: 10:00 – 12:00 και 19:00 – 21:00
ΤΡΙΤΗ: 18:00-20:00
ΤΕΤΑΡΤΗ: 19:30 – 21:00
ΠΕΜΠΤΗ: 10:00-12:00 και 19:30 – 21:30
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 19:00 – 21:00
ΣΑΒΒΑΤΟ: 10:30-12:30

Kundalini

ΤΡΙΤΗ: 20:30-22:00

Για εγκύους

ΔΕΥΤΕΡΑ: 10:00 -12:00
ΤΕΤΑΡΤΗ: 18:30 – 20:00
ΠΕΜΠΤΗ: 10:00-12:00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 19:00 – 21:00

Για παιδιά

ΤΕΤΑΡΤΗ: 18:10 – 19:00

Είμαι στη διάθεσή σας από Δευτέρα έως Παρασκευή.
Για περισσότερες πληροφορίες μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου.

Μαρίκα Δασκαλάκη