Βελονισμός

Βελονισμός

Η θεραπευτική μέθοδος που κέρδισε με το… σπαθί της το ενδιαφέρον και την εκτίμηση της δυτικής ιατρικής, αφού αναλύθηκε, μελετήθηκε και πέρασε κλινικές δοκιμές.

Πρόκειται για μια μέθοδο που συμβάλλει στην αφύπνιση των δυνάμεων αυτοΐασης που διαθέτει το σώμα μας, αποκαθιστώντας την ομαλή ροή της ενέργειας που ρέει στους 12 μεσημβρινούς, οι οποίοι συνδέονται με τα όργανα ή αλλιώς επαναφέροντας την ισορροπία ανάμεσα στο γιν και το γιανγκ.
Ως εκ τούτου η θεραπεία του βελονισμού καταφέρνει να αντιμετωπίσει θεραπευτικά οποιαδήποτε πάθηση, σωματική ή ψυχολογική.

Αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία στη θεραπεία του βελονισμού είναι ότι αντιμετωπίζει την αιτία της πάθησης και όχι το σύμπτωμα. Ασθενείς, δηλαδή, με το ίδιο σύμπτωμα μπορεί να χρήζουν διαφορετικής θεραπευτικής προσέγγισης .

Μία από τις συχνότερες ερωτήσεις είναι πόσες θεραπείες χρειάζονται και πόσο συχνά. Η απάντηση εδώ είναι ότι το κάθε θαραπευτικό πλάνο βελονισμού είναι πολύ διαφορετικό από πάσχοντα σε πάσχοντα. Έτσι το θεραπευτικό αποτέλεσμα μπορεί να επέλθει σε μία μόλις συνεδρία βελονισμου ή και σε άλλη περίπτωση σε 10 ή 20 συνεδρίες. Τη συχνότητα την κρίνει πάντα ο θεραπευτής μετά από τις δύο τρεις πρώτες συνεδρίες.

Για παράδειγμα, σε θεραπεία βελονισμού για πόνο στην περιοχή της ωμοπλάτης, η ενόχληση μειώνεται έως 70%, από την πρώτη κιόλας συνεδρία.

Επιπλέον, για ενίσχυση του αποτελέσματος, στο πλαίσιο της θεραπείας του βελονισμού συστήνονται, όταν κρίνεται απαραίτητο, διατροφικές αλλαγές και βοτανικές θεραπείες.

Θεραπεία με Βεντούζες

Είναι μια πρακτική που δεν εφαρμόζεται μόνο στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική, αλλά και στη χώρα μας, εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Βασίζεται στη δύναμη της αναρρόφησης, χάρη στην οποία το δέρμα και οι επιφανειακοί μυς στην περιοχή εφαρμογής ανασηκώνονται, διεγείροντας έτσι τη ροή του αίματος και της λέμφου. Με τον τρόπο αυτό, βελτιώνεται η αιμάτωση και η οξυγόνωση των ιστών τόσο στην περιοχή εφαρμογής των βεντούζων, όσο και στις γειτνιάζουσες περιοχές.

Οι βεντούζες, επομένως, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να χαλαρώσουμε καταπονημένους μυς, αλλά και να τονώσουμε άτονους, ενώ μπορούν να συμβάλλουν στην αποβολή τοξινών ή άλλων βλαπτικών ουσιών μέσω του δέρματος. Τέλος, η εφαρμογή της σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος μπορεί να βοηθήσει στο «ξεμπλοκάρισμα» της ενέργειάς μας.

Διάρκεια: 60 λεπτά

Κόστος: 40€ η συνεδρία, 
              320€ προπληρωμένο πακέτο δέκα συνεδριών