Αρωματοθεραπεία

Η αρωματοθεραπεία, όπως το λέει και η ίδια η λέξη, είναι θεραπεία μέσω του αρώματος.

Το άρωμα είναι το δώρο της φύσης που μέσω του φυτικού βασιλείου απλώνεται σε όλον τον πλανήτη.

Η ύπαρξη του ανθρώπου είναι απόλυτα εξαρτημένη από τα φυτά…

Διότι εκτός των καρπών τους που μας θρέφουν…

εκτός του οξυγόνου που εκπέμπουν και μας δίνει ανάσες ζωής…

εκτός των θεραπευτικών ιδιοτήτων τους στις οποίες βασίζεται ο κλάδος των φαρμάκων…

τα φυτά μάς χαρίζουν τον πλούτο χρωμάτων και αρωμάτων εκφράζοντας το κάλλος και το ωραίο όσο τίποτε άλλο πάνω στη γη.

Η όσφρηση είναι ίσως η πιο εκλεπτυσμένη και μυστηριώδης αίσθηση στον άνθρωπο και δεν είναι περίεργο που η επιστήμη δεν έχει καταφέρει ακόμα να κατανοήσει σε βάθος την επίδραση του αρώματος στον εγκέφαλο μας, στην καρδιά μας, στις σκέψεις και τα συναισθήματα μας.

Ο άνθρωπος κατάφερε να απομονώσει το άρωμα από τα φυτά μέσω μιας διαδικασίας που λέγεται απόσταξη, παράγοντας έτσι ένα αιθέριο έλαιο το οποίο εμπεριέχει τις θεραπευτικές ιδιότητες και το άρωμα του εκάστοτε βοτάνου ή λουλουδιού ή δέντρου…

Οι δύο πιο συχνοί τρόποι χρησιμοποίησης των αιθέριων ελαίων είναι είτε με κάποιον αρωματικό λύχνο στον οποίο καίμε τα αιθέρια έλαια εισπνέοντας έτσι τις αναθυμιάσεις των θεραπευτικών μορίων που εξαπλώνονται στον χώρο…

είτε με εφαρμογή πάνω στο σώμα με ειδικές μαλάξεις και διαλυμένα πάντα σε ένα λάδι βάσης.

Αυτός ο τελευταίος τρόπος έχει περισσότερη δυναμική διότι τα αιθέρια έλαια διαπερνούν το δέρμα μας και εισέρχονται απευθείας στη ροή του αίματος αλλά και εκτός αυτών δεχόμαστε τις ευεργετικές ιδιότητες της μάλαξης στο σώμα όπου το αποφορτίζει, το αποτοξινώνει και το ενεργοποιεί.

Κάθε μορφή μπλοκαρίσματος στο σώμα μας και στην ψυχολογία μας μπορεί να βοηθηθεί σημαντικά από τη χρήση των κατάλληλων αιθέριων ελαίων όπου η χημική τους σύσταση είναι τέτοια που συνεργάζεται αρμονικά με τον οργανισμό χωρίς να δημιουργούν παρενέργειες.

Επιπροσθέτως επηρεάζουν την ποιότητα των σκέψεων και των συναισθημάτων μας με ένα διακριτικό και σοφό μηχανισμό που προάγει την υγεία και την δημιουργική έκφραση του όντος… εντός μας.

Η αρωματοθεραπεία είναι τρόπος ζωής, τρόπος αυτοβελτίωσης, τρόπος πρόληψης.

Η αρωματοθεραπεία μάς κάνει να θυμηθούμε την αρχέγονη σχέση μας με τα φυτά και, σε ένα βαθύτερο επίπεδο, μας ξυπνά από μέσα μας την ανάγκη μας για ουσιαστικότερη σχέση με τον εαυτό μας και τους συνανθρώπους μας.

Υπηρεσίες αρωματοθεραπείας

Ολόσωμη μάλαξη με αιθέρια έλαια

Διάρκεια: 75 – 90 λεπτά

Κόστος: 45€

Κρανιοαυχενική αποσυμφόρηση με αιθέρια έλαια (μάλαξη εστιασμένη σε πλάτη, αυχένα, κεφάλι)

Διάρκεια: 50 – 60 λεπτά

Κόστος: 35€

Μάλαξη αντανακλαστικών σημείων των άκρων (παλάμες, πέλματα) με αιθέρια έλαια

Διάρκεια: 45 λεπτά

Κόστος: 30€

 

Συμβουλευτική-Αρωματοθεραπεία

 

Η συμβουλευτική είναι μια τέχνη, που μέσω του διαλόγου και της έμπνευσης που πηγάζει απο την ορθή σχέση θεραπευτή-θεραπευόμενου, ξυπνά μέσα μας την ήδη υπάρχουσα ικανότητα για αυτοβελτίωση.

Με την έννοια αυτοβελτίωση εννοούμε την συνεχή προσπάθεια του ανθρώπου να εκφράζει όσο το δυνατόν περισσότερο και αυθόρμητα τις ιδιαίτερες αρετές του και παράλληλα να αποταυτίζεται απο το φόβο, τις αυταπάτες και τις πλάνες της ανθρωπότητας που του εμποδίζουν τη θέα της καθαρής αντίληψης και της αγνής ανιδιοτελούς αγάπης.

Αυτή η διαδικασία είναι μια ενδοσκοπική εμπειρία αφύπνισης και συνειδητής επανασύνδεσης με ο,τι είναι πιο αληθινό, πιο ωραίο και πιο αγαθό μέσα μας.

Η αρωματοθεραπεία έρχεται και συμπληρώνει αυτήν τη διαδικασία με τη βοήθεια των αιθέριων ελαίων που εφαρμόζονται με μορφή μάλαξης.

Η μάλαξη ανακουφίζει και αποτοξινώνει το σώμα μας και τα αιθέρια έλαια με τις πολυάριθμες θεραπευτικές  ιδιότητες συμμετέχουν δυναμικά στη φροντίδα σωματικών και ψυχολογικών μπλοκαρισμάτων. 

      Η κάθε συνεδρία διαρκεί συνολικά 2 ώρες, αποτελούμενη απο ένα μέρος συμβουλευτικής και ένα μέρος αρωματοθεραπείας.Κόστος 45€

Άρθρα που πιθανόν σας ενδιαφέρει να δείτε