Καρμική αστρολογία

ΚΑΡΜΑ, Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΙΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ

Η ονομασία της Καρμικής Αστρολογίας προέρχεται από την Σανσκριτική λέξη κάρμα που σημαίνει την  «πράξη» ή  «δράση» η οποία ενεργοποιεί μία αντίδραση. Με άλλα λόγια, η λέξη κάρμα περιγράφει μονολεκτικά τον νόμο της αιτίας και του αποτελέσματος. Έτσι, η Καρμική Αστρολογία μελετά και μπορεί να βοηθήσει στην αποσαφήνιση των  «γιατί» που απασχολούν ένα άτομο. Γιατί έχουμε μία συγκεκριμένη προσωπικότητα, γιατί θυμώνουμε εύκολα ή δύσκολα, γιατί μας είναι δύσκολο να ξεπεράσουμε καταστάσεις και άτομα. Γιατί η δουλειά που κάνουμε δεν μας αρέσει πια και γιατί είναι τόσο δύσκολο να συνεννοηθούμε με τους γονείς, τον σύντροφο ή τα παιδιά μας.

Η γνώση είναι δύναμη. Ως εκ τούτου, μια τέτοιου είδους γνώση μπορεί να αποτελέσει το πρώτο βήμα για την επιτυχή διαχείριση μιας κατάστασης. Βέβαια, υπάρχει η παγίδα να θεωρηθεί η ζωή μια διαρκής και μονόπλευρη προσπάθεια διαχείρισης των έξωθεν και έσωθεν δυσκολιών που αντιμετωπίζει το άτομο. Όμως, η αστρολογία αντικατοπτρίζει και καθρεφτίζει ένα φυσικό ον, τον άνθρωπο και τη φύση, όπου υπάρχει πάντα συμμετρία! Ο άνθρωπος λοιπόν, μέσα από την Καρμική Αστρολογία έρχεται σε επαφή και με τις υπέροχα μοναδικές του κλίσεις και ταλέντα.

Αυτά δεν είναι τίποτα άλλο παρά το αποτέλεσμα, οι αντιδράσεις, δηλαδή, σε θετικά πράγματα που έχει ολοκληρώσει ή ξεκινήσει το άτομο σε προηγούμενες ενσαρκώσεις. Για τον πραγματιστή, ας τα αποκαλέσουμε έμφυτα χαρίσματα ή καλό γενέθλιο υλικό. Μέσα από αυτά, μετά την απάντηση στο βροντερό  «γιατί» του δρόμου της αυτογνωσίας, έρχεται και η συμβουλή για το  «πως».

Είναι σημαντικό να θυμάται κανείς ότι οι απαντήσεις στα παραπάνω δεν έχουν καμία αξία για ένα άτομο που δεν το έχουν απασχολήσει αυτά τα ερωτήματα. Η Καρμική Αστρολογία δεν έχει καμία αξία για όποιον δεν πιστεύει ότι έχει ελεύθερη βούληση και ότι είναι ένα απλό πιόνι που άγεται και φέρεται από αλλότριες επιταγές. Οι απαντήσεις στα «γιατί» δεν αποτελεί έναν εύκολο τρόπο, για να αποποιηθεί κανείς ευθύνες κατηγορώντας εξωτερικές δυνάμεις. Οι κατευθύνσεις της Καρμικής Αστρολογίας για το «πως» πρέπει να γίνει κάτι, δεν είναι εύκολο να πραγματωθούν. Απαιτούν πολύ προσπάθεια, αυτοκριτική, ενδοσκόπηση, διάθεση αναθεώρησης και αναγνώρισης των λαθών εκ μέρους του ανθρώπου. Είναι η μεγάλη απόφαση που πήρε ο Ηρακλής, πριν αρχίσει τους άθλους του, να ακολουθήσει το δρόμο της Αρετής και όχι της κακίας. Η απόφαση να διαβεί το σκληροτράχηλο μονοπάτι της μυητικής ατραπού, της σμίλευσης και συγκρότησης, της άσκησης της ελεύθερης βούλησης και όχι τον εύκολο δρόμο της παραίτησης του στην εντροπία και την καλοπέραση.

Άλλωστε, για να δημιουργηθεί η οποιαδήποτε και δη, η επιθυμητή αντίδραση, απαιτεί στοχευμένη δράση. Και ο Ηρακλής μετά τη μεγάλη απόφαση, ακολούθησε τον δρόμο της ηρωοποίησης του, την μυητική ατραπό του δια μέσου των 12 ζωδίων – 12 άθλων, για να φτάσει στην κορυφή της ανέλιξης, τα Ηλύσια Πεδία.

Ωστόσο, για το άτομο που έχει φτάσει στο σημείο να πει με πυγμή «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ» για οτιδήποτε, η Καρμική Αστρολογία μπορεί να γίνει μία ειλικρινής και πολύτιμη οδηγός. Μπορεί να δώσει στον καθένα τα φτερά που θα τον μεταφέρουν σε μία πιο ευτυχισμένη, πληρέστερη και δυναμικότερη εκδήλωση της μοναδικότητάς του. Μπορεί επίσης να τον μάθει πως να χρησιμοποιεί τα φτερά του ώστε να μην συντριβεί ως άλλος Ίκαρος, αλλά να υποφέρει ίσως μόνο κάποιες ανώμαλες προσγειώσεις.

Στον αντίποδα των πληροφοριών που μπορεί να παρέχει η Καρμική Αστρολογία για την προέλευση του ατόμου και τα εφόδια του, βρίσκεται η γνώση για τον προορισμό του. Εφόσον έχει ήδη γίνει λόγος για συμμετρία, είναι επόμενο ότι η ίδια αρχή διέπει και αυτό το κομμάτι. Το άτομο κατανοώντας πληρέστερα την προέλευση του και τα εφόδια του είναι πλέον σε θέση να ψηλαφίσει και το θέμα του προορισμού του. Όταν γίνεται λόγος για «προορισμό», δεν εννοείται οποιοδήποτε συγκεκριμένο τοπικό ή χρονικό σημείο ή κάποια συγκεκριμένη και ακριβής απασχόληση, οικογενειακή κατάσταση κτλ. Η Καρμική Αστρολογία έχει τη δυνατότητα να υποδείξει στο άτομο τον βέλτιστο τρόπο λειτουργίας του. Τον καλύτερο τρόπο, για να εκδηλώσει τον εαυτό του εν μέσω του κόσμου και να ηχήσει τον προσωπικό του ήχο στην συλλογική συμφωνία.

Ακούγεται ασαφές και αόριστο, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Είναι όμως απαραίτητο να διευκρινιστεί ότι στο πλαίσιο της Καρμικής Αστρολογίας δεν υπάρχει ένα σωστό μονοπάτι, μία σωστή απόφαση, ένας σωστός προορισμός. Αντιθέτως, ο άνθρωπος με τις αποφάσεις που παίρνει, εξασκώντας την ελεύθερη βούληση του, διαρκώς μετασχηματίζει το πρόσωπο του μέλλοντος του. Έχει ανεκτίμητη αξία, ωστόσο, το να γνωρίζει κανείς τις αξίες που θέλει να διέπουν το μέλλον του και τον τρόπο που θέλει να λειτουργήσει μέσα σε αυτό. Τότε, είναι σε θέση κάνει πιο σωστές επιλογές και ίσως να αποτρέψει τον εαυτό του να δράσει με τρόπο που δεν συμμορφώνεται με το μέλλον που έχει επιλέξει.

Και τέλος, ας γίνει κατανοητό ότι, όταν λέγεται ότι η Καρμική Αστρολογία βοηθά ένα άτομο να κάνει σωστές επιλογές, δεν σημαίνει τις εύκολες επιλογές. Συχνά οι δρόμοι που μας απογειώνουν δεν είναι στρωμένοι με ροδοπέταλα, όμως σε κακοτράχαλα περάσματα ατσαλώνεται ο χαρακτήρας μας και λάμπει το μέταλλο από το οποίο είμαστε φτιαγμένοι. Από την στιγμή που ένας άνθρωπος έχει αποκτήσει τη στοιχειώδη κατανόηση της προέλευσης και του προορισμού του, δέχεται και ένα άλλο δώρο. Αποκτά μία πρωτόγνωρη επίγνωση της θέσης του στα πράγματα, αφού αποκτά ένα μέτρο, ένα εργαλείο προσανατολισμού. Ξέρει πια τι έχει καταφέρει και τι του μένει να επιτύχει. Σε αυτό το πλαίσιο η Καρμική Αστρολογία μπορεί να βοηθήσει τον άνθρωπο να βλέπει ακόμη και την κάθε «κρίση» ως μία ευκαιρία. Ως μία συσσώρευση ενέργειας που είτε μπορεί να τη χρησιμοποιήσει για να καταβυθιστεί στην επανάληψη, είτε μπορεί να την καβαλήσει στο παρόν και να καλπάσει σε ένα απαστράπτον, ολοκαίνουριο μέλλον. Η τελική επιλογή ανήκει πάντα στο άτομο.

Η Καρμική Αστρολογία λοιπόν, αποτελεί ένα ουσιαστικό εργαλείο αυτογνωσίας, αφού αυτός είναι ο βασικός και υπέρτατος στόχος της. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από μία μακρόχρονη πορεία με δύο βασικά μέρη: την κατανόηση και την εκπλήρωση.

Αρχικά η κατανόηση των αιτίων πίσω από τα γεγονότα σημαίνει πως ο άνθρωπος καλείται να σκάψει πολύ βαθιά μέσα στην ύπαρξή του, για να φτάσει στο βάθος των πραγμάτων. Καλείται να τραβήξει τον μίτο της Αριάδνης, του οποίου το μήκος είναι πολύ μεγαλύτερο από όσο μπορεί να φανταστεί, για να καταλάβει πράγματα και καταστάσεις που ασφαλώς τον αφορούν, αλλά ταυτόχρονα τον υπερβαίνουν. Ενδεχομένως μάλιστα κάποιες από αυτές να έχουν αποφασιστεί «ερήμην» του! Αυτή η «εν δυνάμει» κατάσταση που ονομάζεται κάρμα δεν περιορίζεται μόνο στον μικρόκοσμο μιας ανθρώπινης προσωπικότητας, αλλά αναφέρεται σε καταστάσεις που σχετίζονται με το ευρύτερο οικογενειακό πλαίσιο του ανθρώπου, με το γενεαλογικό του δέντρο ή τη φυλή στην οποία ανήκει. Άρα, δεσμεύεται στον χώρο και στον χρόνο που ζει, αλλά η δέσμευση του αυτή μπορεί να πηγαίνει πολύ πιο μακριά, σε άλλους τόπους και άλλους χρόνους που οι άνθρωποι συνηθίζουν να οριοθετούν στο παρελθόν. Ωστόσο, ο χρόνος δεν είναι γραμμικός. Γραμμική είναι μόνο η αντίληψη του ανθρώπου για τον χρόνο. Το παρελθόν και το παρόν είναι υποπροϊόντα αυτής της δικής του κατώτερης αντίληψης. Έτσι, ο νόμος της αιτίας και του αποτελέσματος περιπλέκεται και η έννοια του Κάρμα γίνεται κάτι πολύ πιο σύνθετο από την απλοϊκή ερμηνεία που συνήθως της δίνεται και που τη συσχετίζει με «προηγούμενες» & «επόμενες» ζωές.

Σε δεύτερη φάση έρχεται ο δρόμος της ανάπτυξης μέσω της συνειδητής ένταξης, στο πλαίσιο των περιορισμών και των δυνατοτήτων που θέτει ο αστρολογικός χάρτης. Ο άνθρωπος καλείται να εκπληρώσει τον ανώτερο νόμο που έχει τεθεί ειδικά για αυτόν. Αυτό σχεδόν πάντοτε, σημαίνει πως πρέπει να περάσει μέσα από δυσκολίες και μάλιστα πολλές φορές να τις αναλάβει με δική του πρωτοβουλία. Αυτή η περιγραφή θυμίζει έντονα τον πλανήτη Κρόνο, που αποτελεί και το κύριο «όργανο του Κάρμα».

Ουσιαστικά όμως, όλα ανεξαιρέτως τα στοιχεία ενός ωροσκοπίου σχετίζονται με την έννοια του Κάρμα, αφού τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα ενός ανθρώπου, τα προτερήματα ή τα ελαττώματα του περιγράφονται από τον γενέθλιο χάρτη του. Αυτά υπάρχουν σε δυναμική κατάσταση από τη στιγμή που γεννιέται και εναλλάσσονται στη διάρκεια της ζωής του. Ωστόσο η Καρμική Αστρολογία επικεντρώνεται ιδιαίτερα σε κάποια από αυτά τα στοιχεία, γιατί αποτελούν τον βασικό άξονα, την ραχοκοκαλιά του κρυμμένου νοήματος που κρύβεται πίσω από τα προφανή ανθρώπινα χαρακτηριστικά!

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Η εμπειρία που αποκτήσαμε κατά την περσινή περίοδο, μας οδήγησε να προχωρήσουμε σε μία καινοτομία. Δημιουργήσαμε για εσάς την δυνατότητα, η ανάλυση του αστρολογικού χάρτη, να ολοκληρώνεται όχι σε μία αλλά σε τρεις συναντήσεις. Κατανοήσαμε ότι ποτέ μία συνάντηση δεν είναι αρκετή. Οι απορίες και τα ερωτήματα γεννιούνται στον καθένα μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης μας. Στόχος μας είναι, όχι απλά να ακούτε κάποιον να μιλάει για εσάς και πιθανόν με όρους & λέξεις ξενικές αλλά, να γίνεται πιο δραστικό μέρος αυτής της συνάντησης. Εκτιμούμε πως είναι χρήσιμο να υπάρχει κάποιος χρόνος ώστε να κατανοηθούν και να αφομοιωθούν τα όσα λέγονται στην συνάντηση αλλά και για να αναδυθεί το σύνολο των αποριών που θα προκύψουν.

Στην ουσία πρόκειται για mini αστρολογικό σεμινάριο του προσωπικού σας χάρτη. Της δικής σας ψυχοσύνθεσης. Όταν μιλάμε για πλανήτες & ζώδια στην ουσία μιλάμε για αρχετυπικούς ρόλους. Σε αυτές τις 3 συνεδρίες θα έχουμε την ευκαιρία να αναλύσουμε ένα-ένα και διεξοδικά αυτά τα αρχέτυπα, τα οποία ανάλογα με την θέση τους στον προσωπικό σας χάρτη, αλλά και τις σχέσεις (όψεις) μεταξύ τους δίνουν πολύ σημαντικά στοιχεία της ύπαρξής σας.

Ο Κριός για παράδειγμα «φωτογραφίζει» το αρχέτυπο του Πολεμιστή, του Πρωτοπόρου, του Ατρόμητου και ο Άρης (που είναι κυρίαρχος εξωτερικός πλανήτης του Κριού) «φωτογραφίζει» τον τρόπο που δρω. Πως πολεμάω;;; Τι τρόπους χρησιμοποιώ για να επιβιώσω! Είμαι παρορμητικός στην δράση μου ή μήπως δρω εγκεφαλικά;;;

Ανακαλύπτοντας ποιότητες του Εαυτού μου είναι βέβαιο πως κάνω το πρώτο βήμα προς την Ελευθερία μου!!!

1η Συνάντηση: Πως κατανέμονται τα 4 στοιχεία της δημιουργίας στον χάρτη μου και, τι σημαίνει αυτό για εμένα; Το τρίπτυχο ΗΛΙΟΣ-ΣΕΛΗΝΗ-ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ και, τι σημαίνει για εμένα; Οι πλανήτες στους οίκους και η ερμηνεία τους.

2η Συνάντηση: Οι Όψεις των πλανητών και η ερμηνεία τους.

3η Συνάντηση: Καρμική Ανάλυση (ΚΡΟΝΟΣ-ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ-ΔΕΣΜΟΙ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ)

Θα σας δοθούν γραπτές σημειώσεις μεταξύ των οποίων θα υπάρχουν και ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ (MANTRA) κατάλληλες και προσαρμοσμένες στον καθένα.

Η διάρκεια κάθε συνάντησης είναι 60 λεπτά και το κόστος κάθε συνάντησης είναι 60eur.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Αν εσείς επιθυμείτε – για πολλούς & διάφορους λόγους, όπως η χιλιομετρική απόσταση που μας χωρίζει – να ολοκληρώσουμε την ανάλυση του αστρολογικού σας χάρτη σε μία συνάντηση, σαφώς και μπορούμε να σας το προσφέρουμε. Μέσα σε μία δίωρη συνεδρία θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε και να συζητήσουμε για τους πλανήτες στους οίκους, για τις όψεις των πλανητών αλλά και για την Καρμική σας Αποστολή προκειμένου να αναδυθούν οι ποιότητες του εαυτού σας όσο καλύτερα & αναλυτικότερα γίνεται.

Θα σας δοθούν γραπτές σημειώσεις μεταξύ των οποίων θα υπάρχουν και ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ (MANTRA) κατάλληλες και προσαρμοσμένες στον καθένα σας.

Η διάρκεια της συνάντησης είναι 120 λεπτά και το κόστος της συνάντησης είναι 140eur.