Σχετικά

Τίποτα δεν είναι τυχαίο στη ζωή και το ίδιο ισχύει και για τη γνωριμία μου με τη γιόγκα. Κοιτώντας, λοιπόν, πίσω συνειδητοποιώ ότι και το πρόβλημα που είχα από παιδί με τη μέση μου κάθε άλλο παρά τυχαίο ήταν, αφού με οδήγησε σε έναν γιατρό παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής και έγινε ο δρόμος για να ανακαλύψω αυτό για το οποίο πραγματικά ήμουν πλασμένη.

Χωρίς να το καταλάβω οι εναλλακτικές θεραπείες και η γιόγκα έγιναν το επίκεντρο της καθημερινότητάς μου. Ήταν θέμα χρόνου, επομένως, το πότε θα έπαιρνα την απόφαση να ασχοληθώ με τις τέχνες αυτές πιο επαγγελματικά, αφήνοντας πίσω μια επιτυχημένη σταδιοδρομία στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών. Η απόφαση αυτή ήρθε φυσικά, αβίαστα, πάντα με τη στήριξη και την παρότρυνση των δασκάλων μου. Έτσι, επέστρεψα στα θρανία και από απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών βρέθηκα να μελετώ παραδόσεις με ρίζες χαμένες πίσω στον χρόνο.

Έχουν περάσει επτά χρόνια από τη στιγμή της μεγάλης «στροφής» και το ταξίδι μου στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική και τη γιόγκα γίνεται όλο και πιο μαγευτικό. Η «γνωριμία» με την ανατολή άλλαξε τη ζωή μου, το σώμα μου, τη διατροφή μου (έγινα χορτοφάγος), την καθημερινότητά μου, τον τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς μου, τις αξίες και τους στόχους μου. Το μόνο που έμεινε αναλλοίωτο είναι η αγάπη μου για τον σύζυγο μου και τα παιδιά μας.

Σκοπός μου πια είναι μέσα από τις αρχαίες αυτές πρακτικές και τέχνες να γίνομαι κάθε μέρα καλύτερος άνθρωπος, αλλά και να βοηθήσω στην ένωση της παράδοσης και της σοφίας της ανατολής με την καθημερινότητα και την καινοτομία της δύσης. Θέλω ο κόσμος να έρθει σε επαφή με τις αρχές αυτού του αρχαίου φιλοσοφικού συστήματος και να ανακαλύψει την Αλήθεια του, όπως το ίδιο προσπαθώ να κάνω και εγώ.

Ευχαριστώ, λοιπόν, τους δασκάλους μου για τη γνώση που μου χάρισαν, τον σύντροφό μου για τις βάσεις που μου έδωσε ώστε να μπορώ να πετάξω, τα βιβλία μου που είναι οι σιωπηλοί συνοδοιπόροι μου και τον Διδάσκαλό μου, Σαντ Ραντζίντερ Σινγκ Τζι, που με μύησε στον διαλογισμό και την πνευματικότητα.

Καλή αρχή στο ταξίδι μας αυτό,
Μαρίκα Δασκαλάκη

Είμαι κάτοχος των διπλωμάτων:

*Basic Theory of Traditional Chinese Medicine – Natural Health Science (2014)
*Model School of Authentic Traditional Yoga Yogacharya – Aristidis Skliros – First Level Diploma (2015)
*Model School of Authentic Traditional Yoga Yogacharya – Aristidis Skliros – Yoga for Pregnancy Diploma (2015)
*Acupuncture of Traditional Chinese Medicine – Natural Health Science (2016)
*Ιατρικά – Ανατομία και Φυσιολογία – Natural Health Science (2016)

*Δίπλωμα Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής και Βελονισμού-Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής (2017)

Η Μαρίκα Δασκαλάκη είναι αναγνωρισμένη δασκάλα από την Yoga Alliance Professionals. Αυτή η πιστοποίηση αποδεικνύει άριστα επίπεδα διδασκαλίας βάσει των προδιαγραφών της Yoga Alliance Professionals.

Έχω παρακολουθήσει τα σεμινάρια:

*Yoga kriyas purification practices (2014, 2015)
*22nd Global Conference on Mysticism, Delhi, India (2015)
*30th International Human Unity Conference, Delhi India (2017)
*Κύκλος σπουδών Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής με τον Pr.Bai Xinghua(2017)

Εγγραφείτε στο newsletter μας